Telefon
(+40)740 678 623
Email
av.mariagoina@yahoo.com
Adresa
str. Parcul Traian nr. 1 ap.7, Oradea, Bihor, România

Procesul verbal contravențional este un document emis de autoritățile competente pentru a sancționa persoanele care au încălcat anumite prevederi legale. În cazul în care sunteți de părere că procesul verbal contravențional emis împotriva dumneavoastră este eronat sau nedrept, puteți să-l contestați și să solicitați anularea acestuia.

Există mai multe motive pentru care puteți contesta un proces verbal contravențional, cum ar fi: neîndeplinirea cerințelor legale privind procesul verbal, identificarea eronată a persoanei sancționate sau neîncadrarea faptei în categoria contravențiilor.

Anularea procesului-verbal de contravenție este o procedură care poate fi urmată de către persoana sancționată prin proces-verbal în cazul în care consideră că acesta a fost emis în mod nelegal sau că există elemente care contrazic cele înscrise în procesul-verbal.

Atunci când contestați un proces verbal contravențional, este recomandat să solicitați asistența unui avocat specializat în dreptul contravențional pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună reprezentare posibilă. Avocatul vă poate oferi sfaturi și asistență în pregătirea contestației, precum și în reprezentarea dumneavoastră în fața autorităților competente sau a instanței de judecată în cazul în care este necesar. De asemenea, avocatul vă poate ajuta să vă apărați drepturile și să obțineți o soluție favorabilă în cazul în care sunteți nejustificat sancționat.

Pentru a contesta un proces verbal contravențional, trebuie să faceți o cerere de contestație în termen de 15 zile de la data în care ați luat cunoștință de acesta. Cererea trebuie să fie însoțită de probe și argumente care să susțină faptul că sancțiunea este nejustificată sau eronată.

Pentru a putea fi anulat, procesul-verbal de contravenție trebuie să fie afectat de unul dintre următoarele vicii de procedură sau de fond:

Vicii de procedură: Acestea pot consta în încălcarea drepturilor și garanțiilor procesuale ale părții vătămate, cum ar fi dreptul la apărare, dreptul la informare, dreptul la un proces echitabil, sau încălcarea procedurilor de constatare și sancționare a contravenției.

Vicii de fond: Acestea pot consta în erori de fapt sau de drept care au dus la emiterea unui proces-verbal de contravenție nelegal sau nejustificat.

În cazul în care instanța consideră că procesul-verbal de contravenție este afectat de unul dintre aceste vicii, acesta poate fi anulat în întregime sau în parte, iar sancțiunea poate fi anulată sau redusă.

În concluzie, anularea procesului verbal contravențional poate fi deosebit de importantă pentru persoana sancționată, deoarece poate preveni aplicarea unei sancțiuni nejustificate și poate proteja drepturile și interesele acesteia. Este important ca persoana sancționată să aibă cunoștințe solide cu privire la procedura de anulare a procesului-verbal de contravenție și să ia măsurile necesare pentru a-și proteja interesele și a evita consecințele neplăcute ale aplicării unei sancțiuni nejustificate. Dacă aveți nevoie de ajutor specializat în anularea procesului-verbal de contravenție, contactati cabinet de avocat Goina Nicoleta Maria cât mai curând posibil.

Avocat Oradea Goina Maria – avocat divort, avocat civil, avocat muncii, avocat fiscal, avocat comercial, avocat administrativ, avocat succesiune Oradea Bihor

#avocatoradea #avocatdivort #avocatcivil #avocatmuncii #avocatfiscal #avocatcomercial #avocatadministrativ #avocatsuccesiune